loading...
وبلاگ
حسینی بازدید : 58 دوشنبه 06 مرداد 1399 نظرات (0)

در این مقاله می خواهیم بدانیم هموروئید چیست و با کلیت آن آشنا شویم.

هموروئید

هموروئید چیست؟

هموروئید در واقع یک نوع بیماری مقعدی است که به علت تجمع مویرگ های موجود در مقعد ملتهب می شود و باعث احساس نارضایتی شخص به هنگام مدفوع کردند می شود و همچنین فرد دچار خونریزی از همان ناحیه می شود.

هموروئید ممکن است برای هر رده ی سنی از افراد ایجاد شود و مختص یک رده ی خاصی نیست چرا که علت اصلی ایجاد هموروئید تغذیه ی نادرست و سبک زندگی غلط می باشد.

امروزه با پیشرفت علم درمان بواسیر و هموروئید به ساده ترین روش ممکن صورت میپذیرد و جایی برای نگرانی و دلهره برای بیماران باقی نمی گذارد.

لیزر هموروئید

لیزر هموروئید معمولا برای درمان هموروئیدهای درجه دو و یا سه صورت می پذیرد.در هموروئید درجه یک از درمان های دارویی استفاده می شود که به صورت مصرف ملین و پمادهایی مانند آنتی هموروئید برای برطرف شدن یبوست است.

در درمان هموروئیدهای بزرگ از لیزر استفاده می شود که هر چه اندازه ی هموروئید بزرگتر بوده باشد، نتیجه ی لیزر بهتر است.لیزر هموروئید یا به صورت اشعه درمانی RC و یا به صورت لیزر CO2 امکان پذیر هست.که هر کدام از این روش ها مراحل خاص خود را دارد.

لیزر هموروئید به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می گیرد.به طوری که پزشکان برای بیمارخود داروی آرامش بخش تزریق می کنند تا فرد احساس درد نکند.در لیزر هموروئید پزشکان گاهی اوقات، هموروئید خارجی و داخلی را با زدن پلی از مقعد جدا می کنند.یعنی هموروئید خارجی را به وسیله ی لیزر برش می دهند و هموروئید داخلی را نیز به کمک پرتو لیزر تبخیر می نمایند.

درلیزر هموروئید به روش اشعه درمانی RC که برای درمان هموروئید درجه ی یک و دو استفاده می گردد بالشتک های متورم برطرف شده و درد و خونریزی وجود ندارد.اما روش CO2برای درمان هموروئید درجه 3 و 4 استفاده می شود.در این روش چون رگ ها بزرگ بوده و به بیرون زده باید این رگ ها بریده شود.

درمان هموروئید

در گذشته درمان هموروئید به سختی انجام می شده و فرد دردهای بسیاری را متحمل می شده چرا که علم و ابزارهای پزشکی در حد امروزی پیشرفته نبوده و فرد مبتلا به اجبار درد زیادی را تحمل میکرد.اما امروزه یکی از بهترین و ساده ترین روش های درمان هموروئید درمان آن با لیزر است.

اگر بخواهیم انواع هموروئید را بررسی کنیم باید در چهار نوع به حساب آوریم.نوع اول که شاید اکثر افراد به آن دچار باشندهموروئید درجه یک را می توان به راحتی درمان کرد و همچنین با استعمال پماد های مخصوص هموروئید، برای اینکه ناحیه مقعد چرب شود کمک قابل توجهی به فرد خواهد نمود.در این نوع فرد حتی با رعایت کردن تغذیه و خوردن چیزهای ملین می تواند از پیشروی بیشتر این بیماری جلوگیری کند.

در هموروئید نوع دو فرد جدا از خونریزی متوجه یک سری زائده های کوچک در اطراف مقعدش می شود که اگر فورا جلوی آن را نگیرد این زوائد در هنگام فشاری که در هنگام اجابت مزاج به وی وارد می شود بزرگتر شده و کم کم پیشرفت خواهند کرد.هموروئید نوع سه که در آن بیماری خیلی جدی تر می شود فرد دچار مشکلات عمیق تری مثل بیرون زدگی هموروئید، درد، خونریزی، سوزش و خارش های مکرر و بدتر از همه اینکه او نمی تواند عمل دفع را به طور کامل انجام دهد.فرد تا برطرف نشدن کامل آن زائده فرد احساس آرامش ندارد.

هموروئید نوع چهار پیشرفته ترین نوع هموروئید است و متاسفانه بیرون زدگی ها حتی با فشار وارده بر آن ها دیگر به داخل برنمی گردد.و تنها راه درمان با لیزر است.

درمان بواسیر

بواسیر که نام دیگرش هموروئید است درواقع  به اصطلاح علمی  HEM-uh-roids نام دارد و می تواند در داخل رکتوم (بواسیر داخلی) یا زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود. در این بیماری مویرگ ها و رگ های اطراف مقعد پس از فشار های بیش از حد متورم یا پاره می شوند و به بیماری بواسیر می انجامند.آمارها نشان دهنده ی این است که ممکن است از هر چهار فرد سه نفر به این بیماری مبتلا باشند.که در صورت شناسنایی به موقع میتوان جلوی پیشروی آن را گرفت.

برای درمان بواسیر کلیه ی روش های خانگی و پزشکی راهکار مناسبی است اما برای درمان بواسیر ابتدا باید توسط پزشک تشخیص داده شود چرا که بیماری بواسیر شامل دو نوع خارجی و داخلی می باشد. دلایل ایجاد این بیماری می تواند ژنتیک، چاقی، یبوست، اسهال یا حتی نشستن به مدت طولانی باشد.این بیماری عوارض بسیاری در پی دارد و در صورت عدم درمان چه خانگی و چه پزشکی می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند.

تشخیص بواسیر داخلی به وسیله معاینه کانال مقعد و روده شما انجام گیرد.در صورت مشاهده ی بواسیر داخلی باید به پزشک مراجعه کرد و پزشک مربوطه در صورت لزوم کلیه ی اقدامات لازم را انجام می دهد.هرچه درمان بواسیر زودتر درمان شود به نفع خود بیمار است چرا که از به وجود آمدن مشکلات بیشتر جلوگیری می کند.

بیشترین افرادی که به بواسیر دچار می شوند شامل زنان باردار-زنانی که زایمان واژینال داشته اند و مبتلایان به سیروز کبدی هستند.

درمان بواسیر خارجی

از جمله روش های حداقل تهاجمی برای درمان بواسیر میتوان به روش درمان به کمک بستن باند لاستیکی-روش درمان بواسیر با تزریق یا اسکلروتراپی-روش درمان بواسیر با انعقاد به کمک اشعه های مادون قرمز لیزر یا دو قطبی اشاره کرد.اگر دکتر شما بعد از معاینه تشخیص دهد که شما به بواسیر خارجی مبتلا هستید با یک سری اقدامات لازم شروع به برطرف کردن این بیماری می کند. از میان دلایل ایجاد این بیماری می توان به ژنتیک، چاقی، یبوست، اسهال یا حتی نشستن به مدت  هم طولانی اشاره کرد.

 

در ادامه به یک سری توصیه های پزشکی جهت برطرف کردن و جلوگیری از پیشرفت این بیماری میپردازیم.

برای درمان بواسیر گفته می شود که غذاهای پر فیبر بخورید. حتما از میوه و سبزیجات استفاده کنید چرا که باعش نرم شدن مدفوع می شود.در مواقعی می توانید از کرم های موضعی استفاده کنید.به صورت مرتب از حمام آب گرم و یا وان گرم برای نرم کردن ناحیه مقعدی خود استفاده کنید.

درمان بواسیر از طریق دارو هم انجام می شود بنابراین می توان از استامینوفن، آسپیرین یا ایبوپروفن به طور موقت استفاده کرد.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 37
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 0
  • آی پی دیروز : 19
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 23
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 24
  • بازدید ماه : 268
  • بازدید سال : 1,237
  • بازدید کلی : 4,319