loading...
وبلاگ
حسینی بازدید : 47 دوشنبه 06 مرداد 1399 نظرات (0)

در این مقاله میخواهیم به بررسی بواسیر و کیست مویی بپردازیم.


بواسیر چیست؟

بواسیر یا هموروئید فشار مداوم یا مکرر و طولانی مدت روی رگهای مقعد است. در واقع یبوست، بارداری و تحلیل بافت عظلات با افزایش سن، علل اصلی بواسیر هستند.

همچنین عوامل زیادی میتواند می تواند در تشدید بواسیر موثر باشد.چرا که در صورت عدم جلوگیری از آن میتواند در دراز مدت مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.این بیماری میتواند برای هر فردی رخ بدهد و اگر در همان مراحل اولیه تشخیص داده شود و جلوی گسترش آن گرفته شود به راحتی درمان می شود.

کیست مویی چیست؟

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در واقع یک سوراخ و حفره کوچک ایجاد شده در پوست است که ممکن است با  مایعات و چرک پر شده باشد و در نهایت موجب ایجاد کیست و یا آبسه شود.این بیماری یک بیماری نسبتا فراوانی در بین عموم مردم است و علت اصلی آن فرو رفتن مو در عمق پوست است.این بیماری معمولا در ناحیه هایی مثل زیر بغل و یا ناحيه پيوبيك نیز رخ می دهد.

بیشتر اوقات  کیست مویی در افرادی دیده می شود که با روش هایی مثل موم کردن اقدام به اصلاح میکنند که شاید در ظاهر باعث تمیز دیده شدن ناحیه مورد نظر می شود اما در گذر زمان باعث تجمع از موهای زائد به حالت جوش می شود و این کیست مویی است عموما به رنگ قرمز و حتی گاها ممکن است که با جوش اشتباه گرفته شود.

این بیماری اگر در زمان مناسب تشخیص و یا درمان نشود با گذر زمان شدید تر شده و عفونت های آن دردناک تر خواهد شد.

از عوامل به وجود آمدن کیست مویی می توان به مو های بسیار بلند در ناحیه مذکور-نشستن طولانی مدت-چاقی-استفاده از لباس های تنگ و حتی بهداشت نا مناسب اشاره داشت.

همچنین این بیماری علائمی را هم دارد که بارزترین آن ها شامل:درد،قرمزی،تورم در پایین ستون فقرات-چرک و یا خون که از آن نقطه خارج شود-بوی بد چرک ایجاد شده در شکاف وحساسیت به لمس کردن آن نقطه است.

درمان کیست مویی

 

تجمع کیست مویی معمولا در اطراف فولیکول مو می باشد.یک لوله که در اطراف مو با فاصله از سایر موها قرار دارد را فولیکول مو می گویند.رویش این کیست های مویی معمولا در اطراف فولیکول مو می باشد.

رنگ این کیست ها گاهی سفید و گاهی زرد است.این کیست یکی از دردناک ترین کیست ها می باشد که معمولاً در پشت افراد نزدیکی های مقعد بروز می کند

افرادی که مستعد این بیماری هستند افراد پرمو-افرادی که ساعت های طولانی را نشسته اند-افراد بین رده ی سنی 20 تا 30 سال-افراد چاق و مردان.

علت اصلی بروز کیست مویی اصطکاک های ناشی از تحرکات افراد است و ناهنجاری این قسمت پوست به خاطر این است که مو به جای بیرون آمدن به درون پوست رشد می کند.

بیشتر پزشکان بر این باورند که بین 40 تا 60 درصد این کیست ها قابل درمان است و نیازی به عمل زیبایی نیست.اگر کیست نسبتا عمیق باشد پزشکان ابتدا از طریق تزریق چرک راخالی می کنند و سپس کل کیست آلوده را خالی می کنند.در صورت عفونت با آنتی بیوتیک به درمان می پردازند.

 درمان کیست مویی از طریق دارو و به روش خانگی به هیچ عنوان درمانی قطعی نیست و در اکثر مواقع فقط برای کاهش عفونت و التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.روش جراحی روشی است که عموما برخی از انواع کیست ها مانند گانگلیون، بیکر و کیست پوستی گزینه ای مناسب است.

اگر کیست مویی به عنوان یک عارضه ی خفیف باشد می توان از روش های خانگی هم استفاده نمود روش هایی مثل استفاده کردن از روغن کرچک.با ماساژ دادن ناحیه مربوطه و پانسمان آن.استفاده از سیر به طوری که سیر را له کرده و بر روی ناحیه مورد نظر قرار میدهیم این کار به مدت ده دقیقه کافی است.

از روش های دیگر درمان خانگی می توان به آلوئه ورا اشاره کرد.همانطور که امروزه خواص آلوئه ورا بر کسی پوشیده نیست و همگان از خواص فوق العاده ی آلوئه ورا مطلع هستند می توان آلوئه ورا را بر روی کیست قرار داد و شروع به ماساژدادن کرد و اجازه دهید 20 الی 30 دقیقه روی آن بماند.

روش دیگر استفاده از زردچوبه است. زردچوبه یکی از قدیمی ترین درمان های خانگی برای تسکین درد است.با مخلوط کردن شیر و یا کمی شیر خمیری ایجاد کرده و بر روی محل مورد نظر ماساژ می دهیم.

روش های زیادی برای درمان خانگی وجود دارد که به مهم ترین روش ها اشاره شد.

 

 

 

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 37
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 62
  • بازدید ماه : 232
  • بازدید سال : 1,201
  • بازدید کلی : 4,283